2015. február 17., kedd

Visszajelzések a Sejtrendszer megújítása Gyógyító Nappal kapcsolatban






Angyalkáim!

Köszönöm szépen Nektek a sok pozitív visszajelzést,
a február 7.-i Sejtrendszer megújítása Gyógyító Nappal kapcsolatban!
Nagyon komoly érzelmi felszabadítást végeztetek.
Köszönöm, hogy megengedtétek MAGatoknak ezt a mély, tudatos munkát!
Áldás! Áldás! Áldás!

Phienas Quimby (1802-1866) spirituális gyógyító egyik cikkében írja a következőket.
"Minden betegség az ember találmánya, egy sem létezik a Bölcsességben.
Azok számára azonban, akik hisznek benne, valóság. Egészséges emberek számára különösnek tűnhet, hogy hiedelmeink hatással vannak ránk. Az az igazság, hogy nem is állunk másból, mint hiedelmekből. Ez az ember minden tőkéje és árukészlete.
Ez minden, ami megváltoztatható, és mindent magába ölel, amit az ember alkotott, vagy valaha alkotni fog. Az emberek valahogy soha nem gondolkoztak el azon, hogy felelősegek saját hiedelmeikért. Ha analizálják a hiedelmeiket, megismerik önmagukat, és ez az ember leghatalmasabb tudománya. Van egy dolog, amiről nem tud az ember. Ez pedig a következő: saját hiedelmei miatt szenved, nem tudatosan, de önmaga hozzájárulásával."
Quimby rendíthetetlenül hitt abban, hogy a gyógyszerek és a gyógynövények csakis azért hatékonyak, mert a beteg hisz az orvosában. Hibáztatta az orvos társadalmat, amiért halálra "ítélik" az embereket azzal, hogy az általuk felállított diagnózist a betegek sorsuk megpecsételéseként fogadják el.
Mary Baker Eddy, Quimby betege és egyben tanítványa, összevegyítette Quimby eszméit saját belső meglátásaival  az Isten, az ember és a betegség eredetéről.
Quimby és Mrs. Eddy egyaránt hangsúlyozták az emberi szenvedések mentális okait, és gyógymódjait. Más dolgokban viszont eltértek egymástól. Quimby  azt tartotta, hogy a hibás gondolatok egyensúlyvesztést okoznak  a testnedvekben és a test hőmérsékletében, ami végül betegségekhez vezet.
Mrs. Eddy szerint a hibás gondolatok megteremtik a betegség illúzióját, valamint a testnedvek, hőmérsékletek és más testi funkciók éppoly illuzórikusak, mint az úgynevezett betegségek. Quimby olyan kezelést javasolt, ami a beteg gondolataira koncentrált. Ezzel szemben Mrs. Eddy kijelentette, hogy az emberi "halandó elme" nem valóságos. Azt állította, hogy csakis az Isten Tudatára való tökéletes koncentrációval térhetnek vissza az emberek a tökéletes egészségük valóságához.
Ma, a New Thought egyház gyógyító kezeléseiben előírja az imát és a pozitív megerősítéseket. A szavaknak önmagukban nincs hatalmuk. Felhasználhatóak azonban arra, hogy összehangolják a gyógyító és a páciens gondolatait Isten és Krisztus energiáival.
A szavak azáltal gyógyítanak, hogy segítenek átemelni gondolatainkat a félelemből a szeretetbe.
A Christian Science tagjai kezeléseikben alkalmaznak egy megerősítést, amit a Lét Tudományos Kijelentésének (Scientific Statement of Being)"- neveznek.
Addig ismétlik ezt a kijelentést, amíg az elme megszabadul téves hiedelmeitől, melyek halált, betegséget, korlátokat okoznak:

" Az anyagban nincs élet, nincs igazság, sem intelligencia, sem tartalom.
Minden a végtelen Tudat, és annak végtelen megnyilvánulása, mert Isten Minden a mindenben. A szellem a halhatatlan Igazság, az anyag a halandó tévedés.
A Szellem valós és örök, az anyag valótlan és ideiglenes.
A Szellem az Isten, és az ember az ő hasonmása.
Ezért az ember nem anyagi, hanem spirituális lény."
A megerősítések segítenek abban, hogy arra koncentráljunk, ami valós és örök, és segítenek megszabadulni a félelemmel telt tudat szorításából.
Amint elengedjük a félelmeinket, és az élet változatlan valóságára koncentrálunk- harmóniára, egészségre, és boldogságra- a külső körülmények visszatükrözik szeretetteljes elvárasainkat.
Ahogy a megerősítő szavak gyógyítják a gondolatainkat, az ok okozat törvénye gondolataink eredményeképpen felfedi előttünk a gyógyult világot.
( Dr. Doreen Virtue: Fényküldöttek Útja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése